top of page

Mijn naam is Ruth Huls. Ik woon samen met mijn man Patrick, dochter Loren en onze hond Muffin in de Bloesemstraat in Borgloon.

Als kind wilde ik graag dierenarts worden maar door omstandigheden volgde ik toch de opleiding TEW. In 1996 studeerde ik af en startte ik mijn carrière in de banksector. Toch bleef het altijd kriebelen om met dieren te werken. Toen ik mijn labradoodle Muffin kocht en een cursus ging volgen om hem zelf te trimmen, ging een heel nieuwe wereld voor mij open. Hoe meer ik mij hierin ging verdiepen, hoe meer ik overtuigd raakte dat ik hiervan mijn nieuwe beroep wilde maken.

 

In 2016 startte ik dan ook mijn opleiding hondentrimmer aan Syntra en in 2018 haalde ik mijn diploma. 

Als naam voor mijn trimsalon heb ik de naam de Hofhond gekozen. De naam is dubbel. Enerzijds verwijst hij naar de hond van de Koning, die verwend en in de watten gelegd wordt. Maar natuurlijk is ook de hond die lustig in de tuin (den hof) mag spelen en zich mag uitleven van harte welkom. Het belangrijkste is dat het baasje het beste voor heeft met zijn of haar hond en voor hem wil investeren in een goede trimbeurt.

 

Het logo is een getekende labradoodle met een gouden kroontje. Dit is het tekeningetje waarmee ik de brieven aan mijn dochter steeds ondertekende als zij op kamp ging in naam van onze hond. Het gouden  kroontje laat zien wie bij ons thuis de koning is.

 

In mijn trimsalon is ook jouw hond koning. Hij krijgt een fijn badje en zijn vacht wordt verzorgd met een balsem van hoogwaardige kwaliteit. Hij wordt daarna volgens de juiste methode getrimd (geborsteld, geplukt of geschoren). Daarnaast worden ook zijn oren gekuist en zijn nageltjes geknipt. Tenslotte krijgt hij nog een lekker geurtje. Hoewel dit misschien eerder voor het baasje bedoeld is. 

Bij het eerste bezoek krijgt elke klant een leuke verrassing en zodra er tien verwenbeurten op het klantenkaartje staan, ligt er opnieuw iets leuks klaar.

Tussen twee afspraken in, mag je bovendien gratis langs komen om de nageltjes te laten bij knippen zodat deze altijd mooi kort blijven.

Ik hoop snel jullie koning te mogen verwelkomen!

Terug naar Home

bottom of page